Ouderen bezoekwerk 2022 Ouderen bezoekwerk 2022

Ouderen bezoekwerk

In onze gemeente hebben we een commissie Ouderen bezoekwerk. Organisatorisch valt het Ouderen bezoekwerk onder de diaconie. Deze commissie bezoekt gemeenteleden van 75 jaar en ouder zo rond hun verjaardag en brengen dan een boekje mee. Soms kunnen mensen niet meer lezen, of is er een echtpaar die allebei bezocht worden, in dat geval wordt er een attentie meegenomen.

Hoe werkt deze commissie? We vergaderen 2 of 3 keer per jaar. In de vergadering bespreken we de mutaties van de afgelopen tijd, en bespreken we aan de hand van een lijst welke gemeenteleden er het volgende half jaar 75 jaar hopen te worden.

Deze gemeenteleden worden door de commissie benadert met de vraag of ze voortaan rond hun verjaardag bezoek willen ontvangen, daarna word er een vrijwilliger van de commissie Ouderen bezoekwerk gezocht die deze gemeenteleden rond hun verjaardag gaat bezoeken.

Het komt voor dat gemeenteleden geen bezoek willen ontvangen als het gevraagd wordt. Tot nu toe vraagt de commissie het alleen wanneer een gemeentelid 75 jaar wordt. Soms willen mensen later alsnog bezoek ontvangen, u kunt dan contact opnemen met Margreet Bosch, via margreetbosch@live.nl of via 06-36205756.

In november zoeken we een boekje uit voor het komende jaar, dat is het ene jaar een boekje en het volgende jaar een gedichtenbundel, daarna bestellen we de boekjes of gedichtenbundels.

Dhr. C. Oosterom Senior is voorzitter van de commissie, hij opent de vergadering met een stukje uit de Bijbel te lezen en met gebed. Ook sluit hij de vergadering met gebed.

Secretaresse is Margreet Bosch en Gea Schievink doet het ledenbeheer, dat betekent dat zij namen opvraagt van gemeenteleden die 75 jaar worden.

Bestuursleden zijn Aartje van Beek en Ingrid de Vor, namens de diaconie zit Frans van Oort in de commissie.

Daar naast zij er behoorlijk wat bezoekdames actief in de commissie.

Zo mogen we als commissie werken in de gemeente van onze Heere Jezus Christus.

terug