Veiligheid Veiligheid
Veiligheid tijdens de kerkdienst
Tijdens een kerkdienst of andere dienst van religieuze aard kunnen er altijd calamiteiten voordoen die de veiligheid van de mensen in het kerkgebouw in gevaar kunnen brengen. Als er een calamiteit zich voordoet, willen we daar zo goed en adequaat mogelijk op reageren. De koster is tijdens zo’n calamiteit altijd het aanspreekpunt.
Daarbij gaat dan ook het calamiteitenplan in werking. Bij een grote calamiteit, waarbij het kerkgebouw ontruimd moet worden, gaat ook het vluchtplan in werking.
lees meer »
 
Schaapskooi en Ruif Schaapskooi en Ruif
Onze kerk heeft een modern en sfeervol verenigingsgebouw, beschikbaar voor alle leden van de kerk en daarnaast voor inwoners van de gemeente Lopik.
lees meer »
 
Schoonmaken kerkgebouw Schoonmaken kerkgebouw

Sinds 2011 wordt de kerk schoongemaakt met de hulp van vrijwilligers. Dit zijn gemeenteleden die twee of drie keer per jaar helpen met het schoonmaken van de kerk. Gelukkig hebben er zich al best veel aangemeld, maar het zal fijn zijn als er nog een aantal bijkomen om de frequentie van de helpers op enkele keren per jaar te kunnen houden.
Vele handen maken licht werk.
Het schoonmaken van de kerk vind plaats aan het einde van elke week op donderdag, vrijdag of zaterdag.
Meestal neemt het werk ongeveer 1 tot 2 uren in beslag en wordt in groepen van 2 of 3 personen gedaan.
D.V.  In de maand mei zijn er plannen om een keer grote schoonmaak te houden, over de invulling daarvan wordt nog nagedacht.
Mocht u zich aangesproken voelen om ook mee te gaan helpen, neem dan contact op met Wim en Christa van Ieperen (0348 452158) of mail naar kerkschoonmaken@hervormdlopik.nl.